Amerikan ekonomisinin çöküşü ile başlayan ve tüm batı ülkelerini etkisini altında bırakan Büyük Buhran’ın başladığı 1929 yılında, Jean Patou en seçkin müşterileri için dünyanın en pahalı parfümünü sunmuştur. Jean Patou, İspanyol parfümörü Henri Almeras ‘dan dilediğince malzeme kullanarak benzersiz ve eşsiz bir parfüm yaratmasını ister. Almeras, 28 düzine Bulgar Gülü ve 10.600 tane Grasse Yasemini’ninden aldehitlerle kutsanmış Joy Jean Patou‘ yu yaratır. Büyük bir başarı örneği olan Joy, bugün tüm zamanların en çok satan birinci parfümü efsanevi Chanel N°5 ‘ten sonra tüm zamanların en çok satan ikinci parfümü başarısını korumakta.
Joy Jean Patou, 1929 ‘larında üretilmiş olmasına rağmen son derece modern bir parfüm seçimi. Art Deco sanat akımının öncülerinden Louis Sue tarafından tasarlanan flakonu ise eşsizliğe, saygınlığa ve sadeliğe vurgu yapmaktadır.
Açılış notalarında, Bulgar Gülü, sümbülteber, şeftali, yeşil notalar, ylang ylang ve aldehitin büyüleyici notaları hakim olan Joy Jean Patou, kalp notalarında tutkulu süsen kökü, saf yasemin notaları, baştan çıkarıcı orkide, müge çiçeği ve gül notalarının baştan çıkarıcı gücünü hissettirir. Baz notalarında ise şehvetli misk kokuları ve sandal ağacının sıcak esintileri kendini gösterir.
Joy Jean Patou, FIFI Parfüm Ödülleri’ nce Yüzyılın Parfümü ünvanını almıştır.
2000 yılında Fragnance Foundation tarafından düzenlenen FIFI Parfüm Ödülleri‘ nce “yüzyılın parfümü” ünvanını almıştır.
Joy Jean Patou henüz Türkiye’de satışı olmamakla birlikte Eau de Parfüm ve Eau de Toilette konsatrasyonları ile 30 ml, 50 ml ve 75 ml boyları ile satışa sunulmaktadır.
Açılış Notaları: Gül, Sümbülteber, Şeftali, Yeşil Notalar, Ylang Ylang
Kalp Notalar : Gül, Süsen kökü, Orkide, Müge Çiçeği, Yasemin
Alt Notalar : Sandal Ağacı, Misk